April 30, 2014

I'm having such meals every day! アメリカで普段こんなものを食べています。

Everyone likes the foods which are eaten from their childhood and are familiar. I'm the same. Rice seems to be essential for me, because when I was living without rice for 1 week before (I kept having bread), I felt bad around my stomach. My digestive tract (stomach and intestine) may be suitable for digesting rice, since I have been having it for more than 30 years.

I don't want to die because of a lack of nutrition, so I usually cook and have such meals: Rice and Stir-fry vegetables! I'm thinking I won't die with them. Since I hate to cook, I make them for lunch and dinner only once a week. I have them little by little every day.

Let me show how to cook my meal here! 

毎日食事で食べる物は、誰もが小さいときから慣れている物が一番かと思います。周りのアメリカ人、中国人、韓国人、インド人の食事を見て特にそう思います。ぼくには米が不可欠なようで、以前米なし生活(パン食のみ)を1週間続けたとき、なぜかお腹の調子が悪くなりました。生まれてから30年以上米を食べ続けてきて、その消化に適した体になってるのかもしれません。

ということで、こちらに来ても食事は米が中心。幸い、日本と同様の米(カリフォルニア産と書いてある)が普通に手に入ります。それに合わせて野菜炒め(味付けは韓国風とかいろいろ)をよく作って食べています。これならば栄養不足で死ぬことはないでしょうという理由です。

毎日食事を作るのは面倒なので、週に1回たくさん作って冷蔵庫に保存し、毎日それを少しずつ食べるようにしています。今回は作っている様子を写真に撮ってみました。

1.Rice
I like to add beans and and wheat into rice, when I cook rice. 日本でもやっていましたが、米を炊く際に大豆や麦、黒米などを入れるのが好きです。

(1) Ingredients

(2) How to cook




2.Stir-fry vegetable
It't not difficult to make it. It must have high nutritional value (including proteins, lipids, vitamins, minerals, and dietary fibers). 

たくさんの野菜を洗うのは面倒だけど、作るのは簡単。タンパク質、脂質、ビタミン類、食物繊維等がたっぷりだと思われ、栄養価まんてん。

(1) Ingredients


(2) How to cook








3.Enjoy!!
I may be a good cook!

ちなみに、自分のアパートから車で10分以内にマクドナルドやバーガーキングを始めとしたバーガー屋が14店もあります(アメリカ人、ハンバーガーがどんだけ好きなんだよ)。健康を気にしているとはいえ、たまにはそんなジャンクなものも…ねぇ。

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